V podjetju Acron, d.o.o., smo skupaj z Minicityjem osrečili otroke iz socialno ogroženih družin in poskrbeli za manj naporen začetek novega šolskega leta.

Skupaj poletimo višje, Minicityjev brezplačni dogodek, namenjen spodbujanju preživljanja kakovostnega skupnega, družinskega časa, ni pozabil na dobrodelnost in na šibkejše člane naše družbe. Na iniciativo našega podjetja Acron, d.o.o., smo v okviru dogodka zbirali rabljene šolske torbe, ki smo jih v naši papirnici Office&More v BTC-ju opremili s potrebščinami za šolo in zabavo.

Dogodek Skupaj poletimo višje, ki je potekal v soboto, 18. maja 2019, in smo se na njem predstavili kot eden od sponzorjev ter prvič predstavili svojo ekskluzivno šolsko kolekcijo, je privabil več kot 4 tisoč obiskovalcev. Priložnost smo izkoristili tudi za dobrodelno akcijo za šoloobvezne otroke v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Širšo javnost smo skupaj z Minicityjem povabili k nakupu nove šolske torbe pod posebnimi, promocijskimi pogoji, pri čemer smo stare šolske torbe, ki so nam jih prinesli kupci v našo papirnico Office&More v BTC-ju, hali A, donirali ZMPS, kjer bodo poskrbeli, da bodo romale v roke otrok iz socialno ogroženih družin.

Predstavnica našega podjetja, Tina Naraglav, vodja marketinga in stikov z javnostmi, je 21. maja 2019 skupaj z Minicityjem podarjene šolske torbe donirala ZPMS, kar 10 pa smo jih opremil s šolskimi potrebščinami, da bi tako zagotovil lažji vstop v šolo družinam, ki si šolske potrebščine težko privoščijo. V torbe smo položili tudi celodnevne vstopnice za obisk Minicityja.  

Tina Naraglav, vodja marketinga in stikov z javnostmi iz podjetja Acron, d. o. o., je ob tej priložnosti sporočila: »V soboto se je v Minicityju odvil čudovit dogodek, kjer smo bili poleg lansiranja naše ekskluzivne šolske kolekcije LD7 z Luko Dončićem tudi dobrodelni. Vse obiskovalce smo že predhodno pozivali, da naj s seboj prinesejo staro šolsko torbo, ki se je je otrok že naveličal, saj jih bomo podarili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Odziv je bil zelo lep, saj smo zbrali 35 šolskih torbic, ki smo jih dodatno tudi napolnili s šolskimi potrebščinami. Predali smo jih ZPMS in upamo, da bodo vsaj nekaj družinam olajšale vstop otrok v šolo. Z ZPMS imamo že kar nekaj lepih skupnih zgodb za sabo in v bodoče jih bo zagotovo še veliko. Hvala tudi Minicityju, ki je projekt podprl, vsem, ki so darovali staro šolsko torbo, smo se na nek način zahvalili in jim podarili 50-odstotni popust na nakup nove

Pika Potočnik, strokovna sodelavka ZPMS, se je vsem sodelujočim iskreno zahvalila: »Najlepša hvala podjetju Acron in Minicityju za to čudovito akcijo. Šolske potrebščine so pri naših družinah vsako leto še posebej zaželene, saj je nakup za starše velik strošek. Zato ne dvomimo, da bodo donirane torbe hitro razdeljene družinam po vsej Sloveniji. Veseli smo, da se je podjetje Acron že večkrat odločilo za sodelovanje z nami in da vsakič znova lahko razveselimo otroke. Podatki iz Statističnega urada RS namreč kažejo, da je pod pragom revščine leta 2017 še vedno živelo 49.000 otrok. Zato smo z veseljem del takih in podobnih dobrodelnih akcij, da pomagamo za lepši jutri otrok in družin.«

 

 »V petih letih delovanja Minicityja Ljubljana je za nami že veliko dobrodelnih projektov in akcij, ki smo jih izpeljali skupaj z našimi cenjenimi partnerji, ki jih pod streho Minicityja združujemo že več kot 50. Z veseljem lahko povem, da tako kot čebele in družinski člani, ki skupaj delujejo bolje in stremijo k istemu cilju, lahko tudi podjetja združujejo svoje moči in skupaj skrbijo za boljši jutri. Vsem podjetnikom – pa če ste start-upi ali zelo izkušeni podjetniški ''mački'' – bi rada sporočila: povezujmo se v zgodbah za boljši jutri. Naši mali koraki lahko nekomu spremenijo prihodnost. Vseh pet let delovanja pa prispevamo tudi naš trud, sredstva in ideje za socialno ogrožene otroke, zato nam je v veselje, da je naš dogodek omogočil tudi pomoč otrokom ob vstopu v novo šolsko leto,« je povedalaJasna Žaler Culiberg, ustanoviteljica in solastnica Minicityja Ljubljana.

Galanterije Bags&More in papirnice Office&More v Minicityju domujemo v igralni enoti pod imenom Papirnica. Otroci se v igralni enoti spoznajo s šolskimi pripomočki, ki spadajo v šolsko torbo, jo pripravijo in izločijo vsiljivce, ki v šolsko torbo ne spadajo. Ko po koncu šolskega leta napočijo počitnice, pa je čas za potovanje! Otroci tako s pomočjo seznama samostojno spakirajo kovček in zanj narišejo tudi svoj motiv. Spoznajo se z ustrezno izbiro potovalne torbe, glede na priložnost in dovoljeno težo.