Z novo dobrodelno akcijo želimo zagotoviti dostop do knjig vsem otrokom!

Branje je za otroka izjemno pomembno, saj mu pomaga na številnih področjih in s tem pozitivno vpliva tudi na uspeh pri učenju. Brati bi morali čim več in čim bolj pogosto. A ne le otroci, enako velja za vse.

 

Z branjem izboljšamo svoj pravopis in besednjak, pa tudi splošno znanje in razgledanost. Branje nas lahko sprosti ali stimulira možgane (odvisno od besedila), izboljša naš spomin in pozitivno vpliva na analitične in miselne sposobnosti.

 

In to je le nekaj razlogov, zakaj želimo v podjetju Acron, d.o.o., omogočiti dostop do knjig vsem, tudi tistim, katerim kupovanje knjig ni v navadi zaradi omejenega družinskega proračuna.

 

Z marcem začenjamo zbiranje rabljenih otroških knjig v poslovalnicah Office&More in Bags&More. V zameno za vsako podarjeno knjigo vam bomo podarili kupon s popustom -20 % za nakup otroškega darilnega programa blagovnih znamk NICI, Pino Toys in Make It Real. Vse zbrane knige bomo podarili slovenski Karitas, ki bo poskrbela, da bodo knjige prišle v roke otrok, ki jih zares potrebujejo. 

 

J. K. Rowling, avtorica knjig o Harryju Potterju, je nekoč dejala: »Verjamem v čarovnijo, ki se lahko zgodi le, ko beremo dobro knjigo.« Cilj dobrodelne akcije Knjiga za prijatelja je prav to – pričarati nepozabne trenutke ob prebiranju knjig prav vsem otrokom.